Info

Her kan du indbringe en sag for huslejenævnet eller beboerklagenævnet.

Gebyr
Du skal betale et beløb for at få en sag behandlet. Beløbet vil blive opkrævet undervejs
 • Beboerklagenævn 161 kr.

 • Huslejenævn 357 kr.

 • Forhåndsgodkendelse (husleje) 596 kr.

 • Lejeloven § 19 stk. 3 - sag 4.552,-


 • Læs mere
  Huslejenævnet og beboerklagenævnet er såkaldte tvistenævn, som træffer afgørelser i sager, hvor der er uenighed mellem udlejer/et boligselskab og lejer. Huslejenævnet og beboerklagenævnet er neutrale. Der kan nævnet hverken rådgive lejer eller udlejer/et boligselskab. Beboerklagenævnet og Huslejenævnet kan ikke tage sager op af egen drift.

  Du kan læse mere om huslejenævnet og beboerklagenævnet, og hvilke sager nævnene kan behandle på København Kommunes hjemmeside (åbner i nyt vindue).

  Bilag
  Inden du starter selvbetjeningsløsningen er det en god idé at have indscannet lejekontrakten. Det kan også være nødvendigt, at du indscanner andre bilag, som skal bruges i sagsbehandlingen.

  Når du vælger hvilken sagstype du vil indbringe får du oplyst, hvilke bilag du skal indscanne og vedhæfte. Du kan godt indbringe en sag, selv om du ikke har bilagene.

  Fuldmagt
  Hvis du indbringer en sag på vegne af en anden skal du vedhæfte en fuldmagt fra den part som du repræsenterer. Hvis du har brug for en skabelon til en fuldmagt, kan du trykke på linket her FULDMAGT (åbner i nyt vindue). Husk at gemme fuldmagten så du kan tilføje den som bilag senere i indbringelsen.