Info

Før I begynder
Denne digitale løsning kan kun benyttes, hvis I begge har NemID.

Hvis ingen eller kun én af jer har NemID klik her og følg informationerne på vores hjemmeside under fanen ”Hvad gør I, hvis I IKKE har NemID?” (nyt vindue).

Alle der skal giftes, skal udfylde en ægteskabserklæring. I kan tidligst starte fire måneder før, I skal giftes.

Skal I giftes i

 • Frederiksberg Kommune, vil I modtage en bekræftelse på jeres vielse i jeres i e-boks. Af denne bekræftelse vil det nøjagtige tidspunkt for jeres vielse samt praktiske informationer fremgå. Klik her for at se, hvornår vi har vielser på Frederiksberg Rådhus og se under fanen "Information om vielse på Frederiksberg Rådhus" (nyt vindue).

 • anden kommune end Frederiksberg vil I - inden for 14 dage - modtage en prøvelsesattest i jeres e-boks. Attesten er - som hovedregel - gyldig i fire måneder og skal afleveres til kommunen, hvor vielsen skal foregå.

 • kirke vil I – inden for 14 dage - modtage en prøvelsesattest i jeres e-boks. Attesten er - som hovedregel - gyldig i fire måneder og skal videresendes til kirkekontoret.

 • udlandet vil vi – inden for 14 dage – sende en ægteskabsattest med posten. Attesten er på dansk, engelsk og tysk og er gyldig i fire måneder. I skal aflevere attesten til den udenlandske vielsesmyndighed. Undersøg venligst om vielsesmyndigheden kræver, at attesten får en apostillepåtegning. Klik her for yderligere oplysninger om apostille (nyt vindue).

  Navneændring
  Hvis I ønsker navneændring i forbindelse med indgåelse af ægteskab, skal I udfylde en separat ansøgning. Den finder I her: Ansøg om navneændring (nyt vindue).
 • Lovtekst

  Du kan læse mere i vejledningen til ægteskabserklæring (nyt vindue)

  Bilag

  Hvis I begge er danske statsborgere, født i Danmark og eventuelt tidligere har været gift og skilt i Danmark, skal der som hovedregel ikke vedlægges dokumentation, da oplysningerne fremgår af CPR.

  Hvis dokumentation er nødvendig, vil det fremgå undervejs, når erklæringen udfyldes.